Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

Kukkasidonta

Juhlat

Onnittele syntymäpäiväsankaria, rippilasta, ylioppilasta ja valmistuvaa kukkakimpulla tai asetelmalla. Sidontatyö tehdään saajan persoonan, lempivärin tai lempikukan mukaan.

Kukkalahja ei katso ikää.

Juhlia järjestäessäsi suunnitellaan yhdessä juhlasi teemaan sopivat kukkakoristelut. Kukilla viimeistelet juhlatunnelman.

Häät

Häät on yksi tärkeimpiä ja usein suurin juhlamme elämässä. Ne suunnitellaan morsiusparin toiveita ja persoonallisuutta noudattaen. Hääkimppu koristaa morsianta ja se toteutetaan aina sopimaan hääpukuun. Kukkaviehe tai –koru kuuluu sulhasen pukuun ollen miniatyyrimäinen sidontatyö morsiuskimpun kukista.

Vihkikirkko ja hääjuhlatila koristellaan hääteeman mukaisesti.

Kaasot, Bestmanit, morsiuslapset ja juhlavieraat voidaan kukittaa kukkakoruin.

Tehdään hääpäivästänne ikimuistoinen yhdessä.

Kaste ja nimenantojuhla

Pienen lapsen syntymä on aina suuri ihme. Sen myötä kaste tai nimenantojuhla on pienokaisen ensimmäinen oma juhla. Pieni seppele kastemaljan ympärillä kuvaa elämän jatkuvuutta. Kukkakimppu tai asetelma tuo juhlavuutta kaste-, tarjoilu- ja sohvapöytään.

Kukkakorut

Kukkakoru sopii juhlaan ja illanviettoon viimeistelemään asukokonaisuutta.

Elämäsi naiselle

Mies, Me naiset pidämme kukista. Kaiken värisistä ja kokoisista. Anna kukkien toimia tunteiden tulkkinasi. Yllätä arjessa ja ilahduta juhlassa, saat elämäsi naisen hymyilemään.

Kotiin

Kodin sisustus viimeistellään tuoreilla kukilla ja hyvinvoivilla viherkasveilla. Voit noutaa haluamasi kotikukat liikkeestäni tai tilata ne suoraan kotiovellesi.

Haluatko tuoreet kukat viikoittain kotiin toimitettuna? Jatkuvalla sopimuksella toimitan kukat ilman kuljetusmaksua.

Suruun

Kukilla on symbolinen merkitys surussa. Ne kuvastavat elämää ja sen rajallisuutta: Elämä alkaa kukan nupusta ja päättyy sen kuihtuessa. Surun äärellä kukat antavat lohtua ja tapana on viedä osanottokukat surukotiin.

Siunaus- ja muistotilaisuus on poisnukkuneen viimeinen juhla. Arkun äärellä jätämme hyvästit läheiselle kukkatervehdyksen muodossa. Laskea voi hautakimpun, -vihon, seppeleen tai esim. sydämen. Kukat valitaan joko poisnukkuneen persoonaa kunnioittaen tai kukkia laskevan henkilön omien mieltymysten mukaan.

Arkun kansi kukitetaan omaisten valitsemilla kukilla. Arkun läheisyyteen voidaan myös asettaa kukkakoristeita lisäämään siunaustilaisuuden arvokkuutta ja juhlavuutta.

Muistotilaisuus järjestetään juhlatilassa tai kotona. Kukat asetellaan muistopöydälle ja mm. kahvipöydälle omaisten toiveiden mukaan.
Mahdollinen uurna koristellaan pienellä kukkasidontatyöllä. Uurnanlaskun yhteydessä lasketaan uurnahaudalle kukkakimppu, seppele tai esim. sydän.