Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

Aidan toisella puolella vihreämpää?

Mukavaa aurinkoista keskiviikkoa sinulle  😎  Täällä kevään kiireisimmät viikot ovat vierähtäneet vauhdilla ja nyt mieli halajaa puutarhan pariin aina kun se on mahdollista. En tahdo ennättää tämän kirjoitusharrastukseni pariin, mutta se ei saa ikuista pohtija-minääni offline-tilaan siitä huolimatta.

Olen ihmetellyt, että noinkohan se ruoho olisi aidan toisella puolen vihreämpää?  En usko.

Emme välttämättä näe, mitä kaikkea lähellämme on. Ennemmin ihailemme muita ja haikailemme jotain, mitä meillä ei ole (mukamas).

Olen tähän tietenkin itsekin syyllistynyt, mutta nyt 43-vuoden iässä tiedän, että minä olen vastuussa siitä, mitä olen ja mitä minulla on. Osaan myös iloita tästä, olla kiitollinen.

Yrittäjänä kuulee monenlaista. Useimmiten hyviä ja positiivisia lauseita, mutta myös sitä negatiivista.

-”Porissa ei ole mitään, täältä ei saa mitään..”    VÄÄRIN!

– Luvialla tätä samaa lausetta käytettiin:” Luvialta ei saa mitään…”. VÄÄRIN!

– Ruotsissa sitä , EU:ssa tätä, suuresta Amerikasta nyt puhumattakaan. Aina, kun me vertaamme itseämme ruotsalaisiin (heillä kun tuntuu kaikki olevan meitä paremmin), kuittaan: ”Meidän kai sitten pitäisi muuttaa Ruotsiin?”

Ja kun puhutaan palvelujen tai tuotteiden vähäisyydestä, pitäisi hetki miettiä millaisia käyttäjiä ja kuluttajia olemme itse. Meillä kun tosiaan on juuri ne palvelut ja tuotteet, jotka olemme ansainneet.

Kun ryhdyin yrittäjäksi (2005) Luvialla, pidin kuntaamme elävänä ja yrittäjämyönteisenä. Sain jopa kokea, kuinka keskustan liiketiloista oli hetkellisesti pulaa. Mutta jostain syystä kuntalaiset eivät ehkä olleetkaan niin tyytyväisiä olemassa olevaan. Vihersikö  Rauma tai Pori palveluineen kenties enemmän? Tänään palveluita on joka tapauksessa vähemmän kuin ennen.

Aika moni porilainen ihailee Tamperetta ja sen elinvoimaisuutta. Minäkin olen huomioinut siellä käydessäni, että kaupungin sisäinen kulttuuri vaikuttaa erittäin positiiviselta. Ja se tunne todellakin välittyy ihan pikavisiitilläkin.

Mietinnän paikka!

Ostatko tuotteen tai palvelun Porista? Kannatatko erikoisliikkeitä (niin kauan kuin niitä vielä jokunen on)? Valitsetko halpuutuksen? Haluatko henkilökohtaista palvelua? Valitsetko mielummin laadun? Haluatko, että kaupunkisi pysyy monipuolisena ja virkeänä? Tuetko paikallista yrittäjyyttä? Haluaisitko ottaa kopin tästä ja tehdä omalta osaltasi Porista positiivisen kaupungin?

KAUPUNKIMME ON MEIDÄN NÄKÖISEMME. Miltä siis haluat sen näyttävän?

-Kirsi-

Ps. Toivon, että mahdollisimman moni porilainen tietää yritykseni olevan olemassa. Niinpä minäkin osallistun tuotteineni juhannusmarkkinoille ensi viikon torstaina. Nähdään!