Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

Rakastettu Tulppaani

Me suomalaiset rakastamme tulppaaneja. Niitä viljellään kotimaassamme kymmeniä miljoonia kappaleita, mikä on huikea määrä, kun sen viljelyaika on kuitenkin vain muutaman kuukauden pituinen. Suomessa kasvatetun tulppaanin lisäksi maahan tuodaan Hollannin kasvatteja. Tulppaanien aika on nyt käsillä ja niitä on saatavilla missä tahansa liikummekaan. Niiden upea värikirjo paranee viikko viikolta kevättä kohti mentäessä. (Kuvassa yllä ranskalaisia tulppaaneja.)

Olen jo muutaman vuoden ajan tuskaillut tulppaanin huonon maljakkokestävyyden vuoksi. Kukkakaupan ammattilaiselle kukan laatu on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, kun se valitaan myyntiin. Silloin tällöin saattaa käydä niin, että luovun kokonaan jonkin kasvin ammattikäytöstä, jos sen laatu ei vastaa vaadittua tasoa. Tulppaanin  kohdalla ajatus on jo käynyt useasti mielessä, mutta koska sen suosio on vuodesta toiseen pysynyt vahvana, ongelmaan oli löydyttävä niin kuluttajia kuin ammattilaistakin tyydyttävä ratkaisu.

Kuvassa eri värisiä tulppaaneja, oliivia ja eukalyptusta.

Olen viime syksystä asti tehnyt hiljaista tutkimustyötä eli kokeillut erilaisia vaihtoehtoja. Luulen vihdoin löytäneeni ongelmaan ratkaisun. Ja tosiaan, kyllä tulppaanillakin on hyvä maljakkokestävyys. Tässäkin asiassa piilee vastaus laadussa ja hinnassa. Laadusta pitää olla valmis maksamaan sitä vastaava hinta.

Kuvassa papukaija-tulppaania, anomonea ja oliivia.

Niin sinä kuin minä voimme jatkossakin nauttia toinen toistaan kauniimmista tulppaaneista. Huomenna, maanantaina saapuu jälleen uusi erä laadukkaita tulppaaneja floristimestarin liikkeeseen.

Tervetuloa erikoisliikkeen palveltavaksi!

-Kirsi-