Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

On aika Kiitosten ja Toivotus Hyvään Jouluun

Parin viikon päästä joulutohinat ovat ohitse ja nautimme niiden tuomasta rauhasta. On aika hiljentyä ja kokoontua yhteen rakkaiden kanssa.

Jouluun liittyy monenlaisia ajatuksia. Paras hetki jouluaattona (minulle) on, kun avaan työkiireiden jälkeen kotioven ja sisältä tulvahtaa minua vastaan jouluiset tuoksut ja se rakkaus, jonka oma perheeni saa aikaan. Jouluni alkaa joulusaunalla, jota seuraa ruokailu ja yhdessäolo läheisten kanssa myöhäiseen iltaan. Ja vaikka lapseni ovatkin isoja, lahjojen jako ja niiden avaaminen ovat edelleen isossa roolissa aattoillassa.

Lapsuuden kodissani oli aikanaan minun tehtäväni jakaa lahjapaketit saajilleen, nykyään sen tehtävän hoitaa kuopuksemme. Joulupukkia ei meillä nähdä, syy siihenkin juontuu omasta lapsuudestani: pelkäsin kuollakseni tuota 70-luvun väritöntä ukkoa.

Ennen tuota aaton tuomaa rauhaa olen käsityöläisenä tehnyt lujasti töitä, tänä vuonna jälleen omassa yrityksessäni. Joulu on kukkakaupan sesongeista kovin laatuaan. Käsityötä tehdään paljon ja se vaatii vastaavasti runsaan määrän työtunteja. Sesonkiin kuuluu painetta, aikaa on aina liian vähän ja kaikkea haluamaansa ei voida toteuttaa. Tämä joulu on jo tuonut joukon haasteita, joiden kanssa painin ja toivon nyt vain parasta.

Paineistetusta työtahdista riippumatta joulu on myös vuoden hienointa aikaa. Kukat ovat erityisiä ja niiden sitominen tuottaa tekijälleen iloa. Kaunista on, muuta en voi sanoa.

Yksin en tietenkään selviä joulutöistäni. Olen onnekas. Saan tehdä rakastamaani työtä hyvässä seurassa. Loppu jääkin sitten nähtäväksi.

Uuden yrityksen ensimmäinen joulu on varsinainen miinakenttä. Yrittäjän riski on iso ja onnistumiset ja epäonnistumiset kirjataan tarkkaan paperille joulun jälkeen. Ensi jouluna olen taas viisaampi.

Kiitos Sinulle, hyvä asiakkaani. Olen kokenut hienoja hetkiä kanssasi näiden kuluneiden seitsemän kuukauden aikana. Olen saanut runsaasti kiitosta ja se tuntuu mukavalta. Kiitos, kun astuit sisään kukkieni maailmaan.

Kiitos Sara (Café Elba), Erja ja Petri (Pirtin Hautauspalvelu), Tiina (Savisiipi), Tiina (Mokka), Auli (Atelje Auli-Kristiina), Suojärven Suklaatila, Teija, Kirsi, Jani, Niko, Santeri, Saana-Tuulia, Eeva, Sulevi, Tiina ja Mari. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Hyvää Joulua <3

Toivottaa Kirsi

 

Ps. Vietän viikon loman heti uuden vuoden jälkeen ja liikkeeni on suljettu viikolla 1. Suuntaan silloin lumisiin maisemiin.