Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

Juhlahumuun valmistautumista

Kevään ja kesän juhlat lähestyvät meitä jo vauhdilla. Itsekin osallistun näillä näkymin syntymäpäiville ja hääjuhlaan ihan piakkoin. Saan myös juhlia yritykseni ensimmäistä syntymäpäivää äitienpäivän ja oman syntymäpäiväni aikoihin.

Minulle juhlasuunnittelu tarkoittaa kokonaisuutta. Oli juhlapaikka sitten koti tai jokin muu paikka, juhlavalmisteluihin kuuluu niin siivousta kuin tarjoiluun, vaatteihin ja kukkiin liittyvää suunnittelua. Suunnittelun lähtökohtia ovat tietenkin itse juhla ja sen päähenkilö, mutta yhtälailla teema, jonka ympärille se kokonaisuus rakentuu.

Suomalaiset arvostavat suuresti ruokaa ja juomaa. Kuinka usein tulee kuitenkaan ajateltua, että servetit, pöytäliinat, musiikki ja ohjelma sekä kukat ja koristelu tulisi valita samoin perustein kuin ruokatarjoilu? Tällä yksilöllisyyttä ja persoonaa korostavalla aikakaudella tämän pitäisi jo olla selviö.

Jos tämän kokonaisuuden hallitseminen tuntuu hankalalta, on sitä varten joukko ammattilaisia valmiina auttamassa. Hyvä suunnittelu vaatii vähän aikaa, joten kannattaa olla hyvissä ajoin ammattilaisiin yhteydessä. Kyllä, se vähän maksaa, mutta samalla juhlan järjestäjänä pääsee vähemmällä stressillä ja lopputulema on varmasti hintansa väärti.

Haluan vielä muistuttaa eräästä juhliin ja kukkiin liittyvästä asiasta. Onnittelukukat ojennetaan AINA ilman pakettia (myös ilman sellofaania). Juhlanjärjestäjän tulee varata riittävästi erilaisia maljakoita kukkia varten. Tarvittaessa voi niitä vuokrata vaikka lähikukkakaupasta.

Ihanaa juhlakautta toivottaen,

-Kirsi-