Siirry sisältöön
floristimestari Kirsi Saarenpää. Liisankatu 8, 28100 PORI. p. 050 348 7806. kirsi@floristimestari.fi

Yrittäjä ei selviä yksin

Kukkakauppa floristimestari Kirsi Saarenpää

Yrityksen perustaminen vaatii paljon ennakkotyötä ennen kuin se pääsee varsinaiseen starttiin. Vaikka yrittäminen olisikin tuttua hommaa ei siitä yksin selviydy. Alkavan yrittäjän on tärkeää ottaa vanhat ja uudet verkostot mukaan kuvioihin jo alkumetreillä.

Aika paljon asiat ovat muuttuneet neljän vuoden aikana digitalisaatiosta johtuen. Ison joukon asioita voi jo hoitaa sähköisessä muodossa, mikä tietenkin nopeuttaa niiden etenemistä huimasti. Henkilökohtaista kanssakäymistäkin tarvitaan, mikä myös on hyvä asia.

Yhteistyössä ajatuksen siemen kehittyy hedelmäksi ja tuo kasvun aika on antoisaa ja mukavaa. Kaikkea ei itse osaa tai ehdi tehdä kuitenkaan.

Olen vaikuttunut pienen kuntamme pankkipalvelujen laadusta. Pankki-asiat kun ovat yrityksen toiminnan kannalta yksi keskeisimpiä osa-alueita. Paikallisen OP:n henkilökunta on huolehtinut ensiluokkaisesti siitä, että tarvitsemani sopimukset on tullut hoidettua ja vielä oikeaan aikaan.

Kuva: Tiina Neulaluoma.

Kuva: Tiina Neulaluoma.

Ilman työ-ja toimitiloja yritystoimintaa voi olla hankala pyörittää. Ei ole samantekevää miltä tilat näyttävät puhumattakaan toiminnallisista ratkaisuista.
Samaan hyömyyn tulee pohdittavaksi markkinointi-asiat. Miten ja missä kanavissa yritys on mukana ja miltä yrityksen tulee niissä näyttää?

Kysymys on kokonaiskuvasta: yrittäjän, yrityksen ja toimintaympäristön yhteensovittamisesta.
Minun kanssani yrityksen kokonaiskuvan palapeliä on ollut kokoamassa porilainen bränditoimisto Rock My Business.

Noiden peruspilareiden lisäksi olen ollut yhteydessä jo olemassa oleviin yhteistyökumppaneihin ja luonut uusia kontakteja. Olen pohtinut tuotteita ja palveluja. Olen tehnyt tilauksia ja sopimuksia. Olen organisoinut, laskenut, miettinyt, markkinoinut, roudannut, siivonnut ja kirjoittanut.

Kalenteri on alkanut täyttyä parissa viikossa. Otinpa työtilauksenkin vastaan tällä viikolla. Aika kiva 🙂

Vakuutukset on nyt hoidossa, kirjanpitäjää olen menossa tapaamaan, koneet ja laitteet valtaavat tilaa kotona, kaiken pitää olla valmiina starttipäivään. Puhelin soi taas useammin kuin ennen.

Kolme henkilöä haluan nostaa tässä yhteydessä esille.
Poikani Santeri, on ollut tärkeässä roolissa mm.tavaran siirrossa, purkutöissä ja valuuttalaskurina. Tulevaisuudessa hänen toimensa liittyvät kuljetuksiin. Nuoria kannattaa muutenkin kuunnella: hyviä ideoita lentelee ilmoille tämän tästä.
Koitan ottaa koppeja.

Siskoni Mari, on suunnitellut avajaistarjoilut, jotka hän myös toteuttaa varmalla otteellaan.
Super hyvää ja kaunista saamme nautittavaksi, sen voin luvata.

Ystäväni Tiina, on kuvannut ja kuvaa jatkossakin tuotteita. Hän on omalla herkällä persoonallaan mukana markkinoinnissa. Tiina on puutarhuri ja bloggaaja, voit lukea hänen blogiaan täältä.

Tässä hötäkässä stressi-pirulainen saattaa istahtaa olkapäälle ilkkumaan. Apujoukot ja vertaistuki auttavat siinä kohtaa.

Lainaan yrittäjä Jethro Rostedt:ia: ”Mitä hyötyä stressistä on koskaan ollut kenellekään?”

-Kirsi-